Marynowany imbir przepis
Marynowany imbir Pomimo szerokiego dostępu składników do sushi, oraz dodatków, takich jak imbir, wasabi czy też sos sojowy…
Marynowany imbir Pomimo szerokiego dostępu składników do sushi, oraz dodatków, takich jak imbir, wasabi czy też sos sojowy…
Sos teriyaki to jedna z najbardziej znanych i lubianych japońskich marynat, która dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Ten gęsty,…
Sos Ungai (węgorz)Kabayaki jest rzadko wykonany w domu. Kości węgorza w bulionie, sos sojowy, wino ryżowe, cukier są…
Yakitori to tradycyjna japońska potrawa a także, jeden z najsmaczniejszych sposobów kurczaka. Jest to po prostu szaszłyk składający…
Przygotowanie zupy Miso z grzybami shiitake jest bardzo proste. Jedynym wyzwaniem jest zdobycie wszystkich potrzebnych składników, ale dla…
Jak ugotować idealny ryż do sushi? Dobrze ugotowany ryż do sushi, to podstawa japońskiego przysmaku. Wbrew pozorom, nie…
Dzisiaj zapraszam na odświeżającą, letnią, zdrową sałatkę z wodorostów Wakame. Pamiętacie, że zawiera dużo błonnika, mikroelementów i witamin?…
Od jakiegoś czasu można spotkać także w polskich kartach w barach sushi – tamago nigiri. Jest to nigiri,…
Nie wiem, czy próbowaliście kiedyś dodatku do sushi w postaci majonezu. Ja, owszem i bardzo mnie to zadziwiło,…