YAKISOBA – smażony makaron. Przepis.
Yakisoba Yakisoba w dosłownym znaczeniu to- smażony makaron. Występuje najczęściej na ulicznych straganach, a dodatki do tego dania…
Yakisoba Yakisoba w dosłownym znaczeniu to- smażony makaron. Występuje najczęściej na ulicznych straganach, a dodatki do tego dania…
GOTOWANA KAŁAMARNICA – w japońskim stylu. To danie przypomina mi smak Japonii.Jest to bardzo proste i łatwe. Lista…
Łosoś teriyaki Łosoś teriyaki jest pysznym składnikiem zestawów grillowanych sushi – hot setów. Jego przygotowanie jest bardzo proste…
Marynowany imbir Pomimo szerokiego dostępu składników do sushi, oraz dodatków, takich jak imbir, wasabi czy też sos sojowy…
Sos teriyaki to jedna z najbardziej znanych i lubianych japońskich marynat, która dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Ten gęsty,…
Sos Ungai (węgorz)Kabayaki jest rzadko wykonany w domu. Kości węgorza w bulionie, sos sojowy, wino ryżowe, cukier są…
Yakitori to tradycyjna japońska potrawa a także, jeden z najsmaczniejszych sposobów kurczaka. Jest to po prostu szaszłyk składający…
Przygotowanie zupy Miso z grzybami shiitake jest bardzo proste. Jedynym wyzwaniem jest zdobycie wszystkich potrzebnych składników, ale dla…
Jak ugotować idealny ryż do sushi? Dobrze ugotowany ryż do sushi, to podstawa japońskiego przysmaku. Wbrew pozorom, nie…
Dzisiaj zapraszam na odświeżającą, letnią, zdrową sałatkę z wodorostów Wakame. Pamiętacie, że zawiera dużo błonnika, mikroelementów i witamin?…