Pasta miso – czym jest i do czego jej użyć.
Czy zastanawiałeś się kiedyś, co dodaje zupy miso jej charakterystycznego, intensywnego smaku? Kluczowym składnikiem jest miso – tradycyjna…
Czy zastanawiałeś się kiedyś, co dodaje zupy miso jej charakterystycznego, intensywnego smaku? Kluczowym składnikiem jest miso – tradycyjna…
W świecie japońskiej gastronomii bez wątpienia jednym z najbardziej rozpoznawalnych składników jest wasabi. Choć może wydawać się na…
Zastanawiasz się czy ryż ma gluten? Ryż jest zbożem naturalnie bezglutenowym, dostarcza energię w postaci węglowodanów prostych i…
Dla smakoszy sushi imbir kojarzy się przede wszystkim jako dodatek, którego główną właściwością jest oczyszczanie kubków smakowych. Od…
Ryby, czyli czego możemy się spodziewać po sushi Podstawowym składnikiem każdego zestawu sushi jest ryba lub owoce morza….
Edamame – co to jest? Edamame to jedna z wielu japońskich przysmaków, która zyskuje coraz większą popularność na…
Daikon to japońska odmiana rzodkwi, która jest popularna nie tylko w kuchni japońskiej, ale także w kuchni koreańskiej…