Sushi w tempurze – poznaj danie i szybki przepis.
Sushi w tempurze to ciekawa wariacja dania, które składa się z warzyw, ryb, owoców może i oczywiście ryżu…
Sushi w tempurze to ciekawa wariacja dania, które składa się z warzyw, ryb, owoców może i oczywiście ryżu…
Najważniejszym składnikiem do przygotowania dobrego sushi jest zdecydowanie ryż. Oczywiście, dobranie świeżych jego elementów – takich jak ryby,…
California Maki Roll to rodzaj sushi, w którym składniki zawijamy w nori, czyli suszone wodorosty, a ryż zamiast…
Jak przechowywać sushi? Zastanawiałeś się kiedyś, czy koniecznie musisz skończyć cały kupiony zestaw sushi od razu? Jeśli tak,…
Stoisz przed menu w sushi barze, otoczony nazwami, które brzmią jednocześnie tajemniczo i kusząco. Hosomaki – co to?…
Odkryj tajemnice futomaki – niezwykłych rolek sushi, które zachwycają bogactwem smaków i kreatywnością sushi masterów. Czy jesteś gotów…
Ramen, a raczej zupa ramen stała się międzynarodowym symbolem japońskiej kuchni. Mimo, że jest to zupa to może…
Zastanawiasz się czy sos sojowy się psuje? A może nie wiesz jak go prawidłowo przechowywać, czy jak rozpoznać…
Ramen co to Ramen, to danie kulinarnego pejzażu, które wciąż zaskakuje niezwykłą różnorodnością smaków i składników. W XIX…
Kimchi – spotkasz je w każdym barze lub restauracji orientalnej. Odpowiednik naszej kapusty kiszonej, ale w bardziej wyrazistej…