Boczek?
To trochę dziwne w sushi, prawda? Z wyjątkiem, że boczek znakomicie smakuję w takim połączeniu.
A wszyscy widzimy, jak się prezentuje boczek w sushi.
Więc boczk w sushi? To naturalny postęp. Przyanjmniej
według niektórych z nas 🙂 !
Składniki
6 akuszy nori
2 szklanki ryżu do sushi
9 plastrów boczku
wasabi
6 łodyg szczypioru
Wskazówki do przygotowania
- Gotuj boczek. (Wymaga to co najmniej 6 godzin marynaty i 2 godziny gotowania, więc przygotuj z wyprzedzeniem.) – możliwa też wersja grillowa 🙂
- Ugotuj ryż.
- Pokrój cienko plasterki boczku, następnie przetnij każdy kawałek na pół wzdłuż.
- Zawiń rolkę dodając do środka boczek, szypior, i wasabi (do smaku) .
Smacznego 🙂 !
Brak komentarzy