Sushi + Boczek = Boczkomaki :) – przepis

17 Opublikowane przez - Październik 30, 2013 - Przepisy

boczek maki

 

Boczek?

To trochę dziwne w sushi, prawda? Z wyjątkiem, że boczek znakomicie smakuję w takim połączeniu.

boczek maki 2

 

A wszyscy widzimy, jak się prezentuje boczek w sushi.

Więc boczk w sushi? To naturalny postęp. Przyanjmniej

według niektórych z nas 🙂 !

boczek maki 3

 

Składniki


6 akuszy nori
2 szklanki ryżu do sushi
9 plastrów boczku
wasabi
6 łodyg szczypioru

Wskazówki do przygotowania

  1. Gotuj boczek. (Wymaga to co najmniej 6 godzin marynaty i 2 godziny gotowania, więc przygotuj z wyprzedzeniem.) – możliwa też wersja grillowa 🙂
  2. Ugotuj ryż.
  3. Pokrój cienko plasterki boczku, następnie przetnij każdy kawałek na pół wzdłuż.
  4. Zawiń rolkę dodając do środka boczek, szypior, i wasabi (do smaku) .

Smacznego 🙂 !

 

Brak komentarzy

Odpowiedz

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: