Rodzaje sushi część 5 – ostatnia :)

8 Opublikowane przez - Wrzesień 30, 2013 - Ciekawostki, Galeria

81. Noresore

Młode Anago
 
81

82. Kazunoko

Ikra śledzia
82

83. Mirugai

Małż Geoduck

83

84. Mategai

Małż Razor

84

85. Hamo

Daggertooth Pike Conger – szczupak

85

86. Mamakari

Szprot

86

87. Madai

Red Seabream Snapper  – Ryba Bogar

87

88. Sayori

Ryba Halfbeak
88

89. Anakyu

Morki węgorz z ogórkiem

89

90. Akagai

Ark shell  jest tłumaczone jako „milczek czerwony” jest to małż.

90

91. Namako

Morski ogórek

91

92. Meharizushi

Sushi zawinięte w liść Takana.

92

93. Kuruma

Krewetka kuruma.

93

94. Funazushi

Sfermentowane sushi.

94

95. Masu Nigiri

Pstrąg
95

96. Abokado Maki

Rolki z awokado

96

97. Hokkigai

Surf clam  – rodzaj małża

97

98. Yuba Maki

Rolki zawinięte w Yuba (skóra tofu).

98

99. Umekyu

Ogórek i piklowana japońska śliwka.

99

100. Spicy Tuna Maki

Zachodnia odmiany sushi czasami spotykana w Japonii. Tuńczyk i czerwona papryka chili.

100

101. Gyu Nigiri

Wołowina – często kosztowna jak”Hida gyu” lub „kobe ​​gyu”

10

 

Powrót do części 4

 

Brak komentarzy

Odpowiedz

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: