Przepis na New Zealand Uramaki

8 Opublikowane przez - Wrzesień 23, 2013 - Przepisy

Nowozelandzkie sushi 🙂

Składniki

6 arkuszy nori
3 kubki ryżu do sushi
1 średnie awokado, pokrojone w paski
1 miseczka surimi
1 ¼ szklanki japońskiego majonezu (do smaku)
1 małe kiwi
sezam

 

Wskazówki do przygotowania

  1. Ugotuj ryż sushi.
  2. Wymieszać surimi i majonez, zacierać na mniejsze kawałki.
  3. Zdjąć skórę z owocu kiwi i pokroić w cienkie kawałki.
  4. Rozprowadzić ryż na nori, jak zwykle.
  5. Odwróć nori na tak ryż jest na dole i nori jest na górze.
  6. Umieść mieszankę surimi, majonezu i awokado na dolnej krawędzi nori.
  7. Roluj mocno, upewniając się, że ryż nie przykleja się do bambusowej maty.
  8. Po skręceniu rolki  ( ryż na zewnątrz), umieścić z kiwi na górze sushi.
  9. Używając maty, dociśnij kiwi do rolki, żeby z niej nie spadła.
  10. Ostrożnie pokroić na sześć lub osiem kawałków.
  11. Udekorować sezamem podawać wasabi i imbirem (w razie potrzeby).

Smacznego!

newzeland3 newzeland2 newzeland1

Brak komentarzy

Odpowiedz

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: