Rodzaje sushi część 4 :)

1 Opublikowane przez - Sierpień 28, 2013 - Ciekawostki, Galeria

61. Hirame Nigiri

Fluke (flądra)
61

62. Oshizushi

Prasowane sushi z regionu Kansai (Osaka).Drewniana forma jest używana do kształtowania sushi.

62

63. Shiroebi Nigiri

Biała Krewetka

63

64. Hamaguri

Rodzaj małża.

64

65. Aoyagi

Okrągły małż.

65

 

66. Mirugai

Duży małż.

66

67. Ohyou Nigiri

Halibut

67

68. Akami

Okrągły małż.

68

69. Sawara Nigiri

Makrela hiszpańska

69

70. Awabi Nigiri

Słuchotki (Haliotidae) – rodzina ślimaków morskich.

70

71. Sakura Niku

Surowe mięso konia

71

72. Isaki

Ryba Pigfish

72

73. Kibinago

Naprzemienne Niebieski Szprot

73

74. Iwashi

ardynka

74

75. Battera Sushi

Wciśnięty sushi box z makreli i konbu

75

76. Kanpyo maki

Marynowane rolls tykwy

76

77. Suzuki Nigiri

Sea bass – strzępiel (ryba strefy tropikalnej), okoń morski

77

78. Karei

Płastuga

78

 

79. Tairagai Nigiri

Szołdra, noble pen shell (Pinna nobilis). Małż pod ochroną.

79

80. Shiro Maguro

Tuńczyk biały,zwany też albacore fish

80

Wróć do części 3

Przejdź do części 5

1 komentarz

  • O Sushi – Haiku Blog – przepis sushi – maki – tempura – sake Wrzesień 30, 2013 - 11:31 am Odpowiedz

    […] Powrót do części 4 […]

  • Odpowiedz

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox

    Join other followers: