61. Hirame Nigiri
62. Oshizushi
Prasowane sushi z regionu Kansai (Osaka).Drewniana forma jest używana do kształtowania sushi.
63. Shiroebi Nigiri
Biała Krewetka
64. Hamaguri
Rodzaj małża.
65. Aoyagi
Okrągły małż.
66. Mirugai
Duży małż.
67. Ohyou Nigiri
Halibut
68. Akami
Okrągły małż.
69. Sawara Nigiri
Makrela hiszpańska
70. Awabi Nigiri
Słuchotki (Haliotidae) – rodzina ślimaków morskich.
71. Sakura Niku
Surowe mięso konia
72. Isaki
Ryba Pigfish
73. Kibinago
Naprzemienne Niebieski Szprot
74. Iwashi
ardynka
75. Battera Sushi
Wciśnięty sushi box z makreli i konbu
76. Kanpyo maki
Marynowane rolls tykwy
77. Suzuki Nigiri
Sea bass – strzępiel (ryba strefy tropikalnej), okoń morski
78. Karei
Płastuga
79. Tairagai Nigiri
Szołdra, noble pen shell (Pinna nobilis). Małż pod ochroną.
80. Shiro Maguro
Tuńczyk biały,zwany też albacore fish
1 komentarz
[…] Powrót do części 4 […]