Rodzaje sushi część 3 :)

2 Opublikowane przez - Sierpień 2, 2013 - Ciekawostki, Galeria

41. Buri

Dorosła ryba Yellowtail

41

42. Matsubagani

Nogi kraba

42

43. Uramaki

Nori jest w środku i ryż na zewnątrz. Uramaki są o wiele bardziej popularne na Zachodzie niż w Japonii.

43

44. Masago

Ikra ryby Smelt

44

45. Tobiko Nigiri

Ikra ryb latających

45

46. Shime Saba

Marynowany Chub Makreli

46

47. Hatahata

Ryba – Sandfish

47

48. Gunkanmaki

ręcznie formowane sushi z nori owinięte wokół niego.

48

49. Kimmedai

Ryba – Splendid Alfonsino

49

50. Kisu

Ryba – Sillago

50

51. Hiramasa

Ryba – Yellowtail amberjack

51

52. Katsuo

Bonito, tuńczyk pasiasty, tuńczyk skoczek

52

53. Kohada

Żołądek japońskiego aloza

53

54. Torigai

Sercówka

54

55. Tsubugai

Ślimak – Whelk

55

56. Gindara Nigiri

Ryba – Sablefish

56

57. Namera Nigiri

Rdzawiec

57

58. Temarizushi

Ręcznie formowane kuliste sushi.58

 

59. Kurodai

Ryba – Black sea bream

59

60. Sasamaki

Zawinięte liście bambusowe

60

 

Wróć do części 2

Przejdź do części 4

1 komentarz

  • O Sushi – Haiku Blog – przepis sushi – maki – tempura – sake Sierpień 28, 2013 - 12:17 pm Odpowiedz

    […] Wróć do części 3 […]

  • Odpowiedz

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox

    Join other followers: