Rodzaje sushi część 2 :)

3 Opublikowane przez - Czerwiec 25, 2013 - Ciekawostki, Galeria

21. Unagi

Węgorz słodkowodny opiekana ze słodkim sosem.

unagi-sushi-205

22. Ayu

Ryba – Sweetfish

ayu-sushi-205

23. Natto Maki

Sfermentowane nasiona soi

Natto-Sushi-205

24. Sanma

Mackerel pike

Sanma-sushi-205

25. Negitoro

Szczypiorek i tłuste brzuch tuńczyka błękitnopłetwego

Negitoro-sushi-205

26. Kani Nigiri

Noga kraba (real)

kani-zushi-205

27. Kamaboko Kani

Fałszywy krab (zwany często kani nigiri poza Japonią)

kamaboko-kani-205

28. Umeboshi

Marynowane owoce ume

umeboshi-sushi-205

29. Shako Nigiri

Krewetka Mantis

shako-nigiri-sushi-205

30. Daikon Oshinko Maki

Japońska rzodkiew

daikon-oshinko-maki-sushi-205

31. Ankimo

Wątroba żabnica

Ankimo-205

32. Mentaiko

Pollock ikra
Mentaiko-Sushi-205

33. Temaki

W kształcie rożka sushi zawinięte w nori, która jest przeznaczona do spożycia w Twoich rękach.

 

temaki-205

34. Chutoro

Chutoro jest podobny do Toro (Tłuste brzuszki Tuńczyk błękitnopłetwny). Jedyną różnicą jest to, że nacięcie, które jest bliżej tylnej części tuńczyka i jest mniej tłuste

Chutoro-takaokun-205

35. Chirashizushi

Miska ryżu sushi pokrytych różnych surowych ryb i dodatków do potraw.

chirashi-sushi-205

36. Iseebi Nigiri

Homar

Iseebi-sushi-205

37. Shirasu

Małe anchois i sardynki

shirasu-maki-sushi-205

38. Inarizushi

Torebka smażonego tofu wypełnione ryżem sushi. Nazwany Shinto na cześć boga Inari, który lubi smażone tofu.

Inarizushi-photo-205

39. Tsuna Mayo Maki

Tuńczyk i majonez

tsunamayo-205

40. Engawa

Płetwa flądry

Engawa-205

Wróć do części 1

Przejdź do części 3

1 komentarz

  • O Sushi – Haiku Blog – przepis sushi – maki – tempura – sake Sierpień 2, 2013 - 10:44 am Odpowiedz

    […] Wróć do części 2 […]

  • Odpowiedz

    Follow

    Get every new post delivered to your Inbox

    Join other followers: